Turun Toriparkki Oy:n osakkaiden hallituksiin ja hallintoneuvostoihin sitoutetut poliitikot ja virkamiehet

Keskeinen mekanismi, jolla Turun Toriparkki Oy:n osakkaina olevat yritykset vaikuttavat päättäjiin, on päättäjien rekrytointi yritysten hallintoneuvostoihin ja hallituksiin.

Turun toriparkki Oy:n osakkaat

Turun Toriparkki Oy:n vastuuhenkilöt

Turun toriparkki Oy:n osakasyhtiöiden hallituksiin ja hallintoneuvostoihin kuuluu Turun päättäjiä seuraavasti:

Liedon säästöpankin isännistö, mukana kaupunginhallituksen pj. Minna Arve (Kok) valittu 16.11 ennen Toriparkin kaavoituksen uudelleenkäynnistämispäätöstä, 5.12.2011.

Liedon säästöpankin toimintakertomus 2011, tieto s. 18

Turun seudun osuuspankin hallitus, hallituksessa ympäristö- ja kaavoituslautakunnan pj. Jorma Hellsténin (Sdp) puoliso Kristiina Hellsten.

Turun seudun osuuspankin hallintoneuvosto. Jäseniä mm. Toni Eklund (kh:n 1. varapuheenjohtaja ja SDP:n Turun kunnallisjärjestön puheenjohtaja), Niko Kyynäräinen (sdp, vt. elinkeinojohtaja, kirjoitti toriparkkiasiasta TSeK:n lausunnon), Henry Toivari (sdp, kiinteistöliikelaitoksen varapj).

TOK:n hallitus:

TOK:n hallintoneuvosto: Mukana mm. ympäristö- ja kaavoituslautakunnan pj Jorma Hellstén (sdp) ja varapj. Timo Kari (kok), apulaiskaupunginjohtaja Jouko Lehmusto (sdp), rakennustarkastaja eli rakennusvalvonnan päällikkö Reima Ojala, valtuutettu Harry Nordqvist (kok, kokoomuksen Turun aluejärjestön pj).

Osa näistä henkilöistä on jäävännyt itsensä eri vaiheissa toriparkkiasian käsittelyä. Oleellista on, että esimerkiksi ympäristö- ja kaavoituslautakunnan molemmat puheenjohtajat ovat TOK-sidostensa vuoksi jäävejä, ja TOK:n toimintaan vaikuttavia asioita kuten toriparkkia, yleiskaavaa tai kaupunkiseudun rakennemallia käsitellessä molempien tulisi jäävätä itsensä.

Lisäksi myös itsensä jääväävillä voi olla mahdollisuus vaikuttaa asioiden ratkaisuun esimerkiksi omissa valtuustoryhmissään tai esimiesasemansa perusteella. On erityisesti huomattava, että sekä Turun SDP:n kunnallisjärjestön pj. Toni Eklundilla (TOP:n hallintoneuvosto) että Turun Kokoomuksen Turun aluejärjestön pj Harry Nordqvistilla (TOK:n hallintoneuvosto) on sidos Turun Toriparkki Oy:n osakkaisiin. Heillä on luonnollisesti vaikutusmahdollisuus mm. luottamuspaikkojen jakoon sekä siihen, ketkä pääsevät eri vaaleissa ehdokkaaksi.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Turun Toriparkki Oy:n osakkaiden hallituksiin ja hallintoneuvostoihin sitoutetut poliitikot ja virkamiehet

  1. Paluuviite: Täyskäännös Turku-politiikkaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s